Den Ham wint kansenfestival in Elim

Den Ham heeft de uitwedstrijd in en tegen Elim met 3-0 gewonnen. De wedstrijd in het Drentse land leverde voor beide teams een flink aantal doelrijpe kansen op, waarbij echter alleen de Hammenaren doeltreffend waren. Binnen 100 tellen had Luuk Kuiper al kunnen scoren, maar zijn inzet ging naast.

In de vijfde minuut moest de Hammer doelman Jeffrey Ekkel in actie komen en even later bleef het blauwwitte doel op wonderbaarlijke wijze schoon. Elim kreeg binnen het vijfmetergebied twee enorme kansen, maar slaagde er niet in om het net te laten bollen. In de 20e minuut was het aan de ander kant goed raak. Den Ham kreeg een strafschop mee na een overtreding op Jelmer Bolks en die werd door Luuk Kuiper strak binnengeschoten. Thomas Remmink kon even later in kansrijke positie de score nog niet verdubbelen, dit lukte Daan Timmerman wel in de 28e minuut. Hij kon beheerst scoren uit een afgemeten voorzet van Michiel Schurink.

Ook in het laatste kwartier voor rust gebeurde er genoeg voor beide doelen. De aansluitingstreffer werd voorkomen door een prima redding van Jeffrey Ekkel en dat het derde doelpunt van Den Ham nog niet viel was een klein wonder. Eerst liepen Timmerman en Remmink elkaar in kansrijke positie in de weg, waarna vlak voor rust een inzet van Timmerman door de doelman van Elim knap werd gepakt. In de tweede helft was het eerste deel duidelijk voor de gasten. Michiel Schurink en Thomas Remmink konden de 0-3 nog niet op het scorebord krijgen, maar Luuk Kuiper kon Den Ham in de 65e minuut weer laten juichen. Hij werd goed gelanceerd en Kuiper wist de bal gecontroleerd met links binnen te schieten.

De gastheer werd vooral gevaarlijk uit vrije trappen en het opportunistische spel. Jeffrey Ekkel moest enkele belangrijke reddingen verrichten om de thuisploeg niet terug in de wedstrijd te laten komen. Aan de andere kant strandden Jurgen Jaspers en Luuk Kuiper op de keeper en knalde Daan Timmerman op de lat. Omdat in het laatste kwart niet meer werd gescoord, werd Den Ham de grote winnaar van het kansenfestival in Elim.