Sportlust vergeet te winnen tegen Almelo

Door een sneeuwval van afgelopen vrijdag moest er worden uitgeweken naar het kunstgras. Een directe concurrent vandaag in speelronde 15, Almelo kwam op bezoek. Vooraf een onderling verschil van zes punten. Dat betekende aan- of afhaken.

In de voorbereiding werd er 4-3 gewonnen en in de competitie, twee maanden later, 5-2 verloren. Uitslag doet anders vermoeden maar twee teams die gewaagd zijn aan elkaar.
Op deze zondag kon trainer Job Lamberink beroep doen op 14 spelers. Niet beschikbaar deze dag: Thijs ter Grote was een weekend weg en daarbij de langer geblesseerden Coen Kleinheerenbrink, Simon Spoor, Jorn Hannink, Stefhan de Vries en Robbin Vagevuur. Laatstgenoemde een positief bericht twee dagen terug dus op naar betere tijden!

Ten opzichte van vorige week was Anthony van Duiven weer beschikbaar na een schorsing. 9 dezelfde namen in de basis als vorige week, Anthony verving Teun Sickman op rechtsbuiten en Andy Lusseveld startte als linksback ten koste van de niet volledig fitte Sem Kosse.
Dan de wedstrijd.

Sportlust kwam geweldig uit de startblokken! Sterker nog, na 42 seconden kwam Dennis gelukkig en onverwachts oog in oog met de keeper na een goede voorzet van Anthony. Zijn puntertje viel aan de verkeerde kant van de paal.
De intenties van Sportlust waren goed zichtbaar op het veld: veel druk op de helft van de tegenstander, bijsluitende middenvelders en verdedigers die voor een snelle aanvoer zorgden van achteruit.

Sportlust liet de bal snel rond gaan en het spel speelde zich af in en rondom de 16-meter van Almelo. In de 6e minuut de volgende kansen. Dennis werd door de as van het veld weggestuurd door Anthony maar oog in oog met de keeper miste hij. Uit de rebound wist hij wederom niet te scoren en zo hield de keeper van Almelo zijn team op de been. Het was wachten op de 1-0 en na 20 minuten viel deze dan ook. Eerst was het weer een prima samenwerking tussen Anthony en Dennis maar laatstgenoemde kreeg het vandaag niet voor elkaar om zijn 11e competitiedoelpunt te maken. Hij blijft daarmee op een gedeelde 2e plek op de topscorerslijst 4A. Hij wist er wel een corner uit te slepen.

Tim Spoor draaide deze scherp voor op het hoofd van Anthony. Goed geplaatst maar de keeper reageerde attent. Gijs reageerde het snelst en schoot de bal binnen, 1-0! Een persoonlijke beloning voor zijn goede optreden en de verdiende voorsprong. We bleven jagen op een grote voorsprong maar kwamen niet langs de keeper. Aan de andere kant moest Lars één keer een bal vangen en hielden we makkelijk stand. Allard Hankamp en Toon van Dam, onze centrale verdedigers, speelde een gecontroleerde wedstrijd en gaven weinig weg. Na 30 minuten kregen we een domper te verwerken. Thomas Spoor kwam goed voor zijn directe tegenstander maar verzwikte zijn enkel. Einde wedstrijd.

Hopelijk valt de schade mee en namens iedereen met een geel/blauw hart wensen we hem beterschap. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Teun verving hem en deed dit, net als vorige week, zeer verdienstelijk. Onbewust namen we wat gas terug óf hadden we teveel energie in de eerste gedeelte gestoken. Almelo kon zich wat makkelijker vrij spelen, we kregen geen druk meer op hun helft en de afstanden werden wat groter. Dat het spel vaak lang stil zag hielp ook niet mee.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen