Prinsheerlijke zege voor strijdlustig Den Ham

Onder goede omstandigheden en op een dito bespeelbaar veld heeft Den Ham een 4-1 zege behaald op PH Almelo. Hiermee hebben de Hammer spelers het vele voorwerk van de sneeuwploeg een passend eindresultaat gegeven. Beide teams zochten vanaf het beginsignaal de aanval en zo gebeurde er genoeg om de toeschouwers te vermaken.

De hardwerkende spits van de thuisploeg, Daan Timmerman, kopte in de beginfase net over en een schot van PH belandde in het zijnet. Nadat de tweede mogelijkheid van Timmerman nog geen resultaat opleverde, was zijn derde inzet na precies 30 minuten spelen wel raak. Hij zag met een mooie voetbeweging, hulp van de Almelose goalie en de paal de bal over de doellijn gaan. Voor rust konden beide defensies met enig fortuin meer doelpunten voorkomen.

Meteen na rust een grote kans voor Ruben Kelder namens Den Ham. Een afgemeten voorzet van Thomas Remmink werd door de geheel vrijstaande Kelder tegen de paal gekopt. Nog groter was de kans voor PH op de gelijkmaker. Een slippertje in de Hammer verdediging werd door Osman Ates niet afgestraft. Den Ham kon na een uur spelen wel weer juichen. Een prima aanval over rechts resulteerde in eerste instantie nog niet in het gewenste resultaat, maar even later wist Jelmer Bolks de 2-0 op het scorebord te krijgen. Een teruggelegde bal wist hij uiterst koel in de bovenhoek te plaatsen.

De gasten konden lange tijd geen vuist maken en zagen in minuut 74 Luuk Kuiper zelfs de 3-0 maken. Met een heerlijke solo zette Kuiper de Almelose verdediging te kijk en omspeelde ook de keeper, zodat hij beheerst de bal in het lege doel kon schieten. Wat een weelde op de Rohorst. De feestvreugde werd enkele minuten later iets getemperd. Met een wonderschoon afstandsschot van ruim 40 meter liet Stefan Olde Olthof de 3-1 aantekenen. Daan Timmerman had de marge direct weer op drie kunnen brengen. Zijn inzet na een mooi opgezette aanval ging echter net naast.

Het vierde Hammer doelpunt kwam er uiteindelijk toch en wel in blessuretijd. Een corner op maat van Joost Veurink werd door Luuk Kuiper met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd.