Opnieuw een domper voor Vroomshoopse Boys

Op het sportpark Ezinge in Meppel traden de teams van FC Meppel en Vroomshoopse Boys tegen elkaar aan op kunstgras. Het natuurgras op het hoofdveld was door de weersomstandigheden niet bespeelbaar. De Boys toog onmiddellijk in de aanval tegen de hekkensluiter van de tweede klasse J.

Al in de 10e minuut leken de aanvallende intenties beloond te worden. Centrale spits Jos Hutten kopte over de uitkomende keeper Lard Kwant in het doel. Op advies van de grensrechter van FC Meppel annuleerde arbiter Wieger Braaksma uit Borne echter de op het oog loepzuivere treffer.
In de 19e minuut leek de Boys wel loon naar werken te krijgen. Op links werd Juliën Derks binnen het strafschopgebied aangetikt door een verdediger van FC Meppel. De Boys wachtte op het fluitsignaal van scheidsrechter Braaksma, dat er niet kwam.

De defensieve organisatie bij de gasten was op dat moment even ver te zoeken en daarvan profiteerde FC Meppel optimaal. Uit de tegenaanval dook Hugo Bisschop ineens vrij voor Boys-doelman René Kok op en scoorde beheerst de 1-0.
Het pleit voor de mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman, dat niet bij de pakken werd neer gezeten. De aanval werd opnieuw gezocht en in de 26ste minuut was het raak. Vrije trappen-specialist Léon Dogger legde vanaf links de bal panklaar op het hoofd van de inkomende middenvelder Levi Aitink, die onberispelijk de 1-1 binnen kopte. De Boys bleef sterker, maar wist dit niet in meer doelpunten uit te drukken. FC

Meppel beperkte zich tot snelle omschakelmomenten, waarbij de Boys-defensie er steeds goed uitzag. In de 41ste minuut leken de bezoekers dan toch op voorsprong te komen. Juliën Derks vond met een indraaiende bal Jos Hutten, die prima inkopte. Helaas spatte de inzet op de lat uiteen, zodat gerust werd met een 1-1 stand.
In de tweede helft werd door de Boys het initiatief aan de voor elke meter strijdende thuisploeg gelaten. Deze 45 minuten leek wel een kopie van de tweede helft tegen Enter Vooruit een week daarvoor. De Boys grossierde in slordige passes en kwam nog sporadisch tot vlot lopende aanvallen. FC Meppel rook de kans om de eerste thuisoverwinning van dit seizoen te boeken.

Invaller Olaf Rogier de Grip was in de 66ste minuut namens FC Meppel met een kopbal al akelig dichtbij de voorsprong voor de groenhemden. Prima keeperswerk van Boys-doelman René Kok verhinderde daarna vooralsnog een treffer van de thuisploeg. In de 76ste minuut was de Boys-goalie echter ook kansloos, toen opnieuw Olaf Rogier de Grip geheel vrijstaand van dichtbij kon inkoppen: 2-1.
De geschrokken gasten ontwikkelden daarna een slotoffensief, dat echter nauwelijks doelrijpe kansen opleverde. Met name centrale verdediger Jesper Derks dook enkele keren gevaarlijk voor het doel van FC Meppel, maar wist net niet doeltreffend uit te halen. In de 83e minuut ruimde centrale verdediger Patrick Drenthen het veld voor Siem Pierik en in de 85ste minuut kwam Ruben Smedema rechter vleugelspits Sil Derks aflossen.

Dit mocht echter niet baten en scheidsrechter Wieger Braaksma floot bij een stand van 2-1 af.
Dat betekende opnieuw een teleurstellende nederlaag tegen een laagvlieger van Vroomshoopse Boys, dat de titelaspiraties nu wel kan laten varen. Nu is het zaak de rug weer te rechten en opnieuw op puntenjacht te gaan, te beginnen aanstaande zaterdag thuis tegen HVV Tubantia uit Hengelo. Na een schorsing van een wedstrijd keert Robert Veld dan terug. Het is te hopen dat de blessures van Jordy Harms, Chiel Sickman en Bert Verschoor binnenkort tot het verleden behoren, zodat er weer sprake is van een bredere wedstrijdselectie.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen