Grote schade bij uitslaande woningbrand in Kloosterhaar

Kloosterhaar – De hulpdiensten zijn vanavond rond negen uur opgeroepen voor een melding van een brand aan de Oude Vaart in Kloosterhaar. Er was brand uitgebroken op de bovenverdieping van een woning en was uitslaand.

De bewoners waren tijdens de brand niet thuis en zijn gewaarschuwd om terug te komen. Brandweer is groots uitgerukt en probeert de schade te beperken. De weg is afgesloten voor het verkeer. Brandweer van Bergentheim, Vroomshoop en Hardenberg zijn terplaatse om de brand te bestrijden.

Oorzaak van de brand zou gaan om een houtkachel waardoor oververhitting en brand is ontstaan op de bovenverdieping, zo meld de brandweer voorlichtster. Ook is er asbest vrij gekomen maar is dat beperkt gebleven tot het eigen terrein. Salvage is terplekke om de bewoners bij te staan bij de afwikkeling van de brand. Ook zullen ze een andere slaap plek krijgen omdat de schade groot en de woning onbewoonbaar is.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen