Verlies Den Ham in slotseconden

Waar een puntendeling meer dan verdiend was geweest, moest Den Ham in de zgn. “Dying seconds” van de wedstrijd tegen Sparta Enschede toch genoegen nemen met nul punten.
Gelet op het wedstrijdverloop was dat niet helemaal conform het vertoonde spel.

De eerste helft waren de Hammenaren duidelijk de bovenliggende ploeg. Daan Timmerman had in een één tegen één situatie met doelman Kiers de kans om de score te openen. Via Kiers vloog de bal echter naast get doel. Een mooie kopkans van Luuk Kuiper volgde, waarna ook Michiel Schurink vanaf de linkerkant mooie kansen kreeg.

De eerste kans die Sparta kreeg was in de 41e minuut. Dat was dan ook een 100 % kans die door Oude Poerink werd gemist. Bij rust dus een 0-0 stand in deze door scheidsrechter Kiremit uit Almelo prima geleidde wedstrijd.
In de 2e helft ontspon zich een open wedstrijd waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Het moet gezegd dat Sparta beter combineerde, maar de betere kansen waren weer voor de Hammenaren.

Na een corner en de daarop volgende vrije trap in de 71e minuut bracht een kopbal van Ruben Kelder, Luuk Kuiper ineens vrij voor doelman Kiers. Ook deze kans leverde geen doelpunt op. Aan de andere zijde was het dan ook Sparta dat in de 79e minuut op voorsprong kwam door Jorn Oude Poerink na een mooi uitgespeelde aanval.
De Hammenaren waren even van slag. Schurink moest gewisseld worden voor Jurgen Jaspers die bij zijn eerste balcontacten zo’n beetje zorgde voor de gelijkmaker, waarbij doelman Kiers niet helemaal vrij uit ging.
Waarbij iedereen zich zo’n beetje had verzoend met een gelijkspel moest doelman Ekkel van Den Ham in de 90e minuut nog alle zeilen bijzetten. Daarna had Den Ham met een beetje meer voetbal wijsheid de tijd moeten vol spelen.

Het spel golfde echter in de extra tijd nog op en neer waarbij via een vlijmscherpe counter Daan Akkerman namens Sparta in stelling werd gebracht, en die hoef je zo’n mogelijkheid niet te geven. 2-1 voor de thuisploeg.
De druiven waren dus zuur aan de Hammer kant. Het vertoonde spel was echter prima te noemen deze wedstrijd dus dat geeft absoluut nog hoop voor de rest van het seizoen.