De Lutte ongeschonden langs Sportlust Vroomshoop

Zondagmiddag stond de 14e competitiewedstrijd voor Sportlust Vroomshoop op het programma tegen De Lutte. Sportlust vecht tegen de degradatieplekken, terwijl gedeeltelijk koploper De Lutte volop strijd voor het kampioenschap.

Toen de ploegen eerder dit seizoen tegenover elkaar stonden werd het 0-5 voor De Lutte op Sportpark de Bosrand. Sportlust wist dus dat het niet alleen lastig zou gaan worden vandaag, maar ook dat het moeilijk tot scoren zou komen tegen het defensief sterk opgestelde De Lutte. Dat zou helaas ook gaan blijken deze dag.

Sportlust hield echter nog aardig stand in de 1e helft van de wedstrijd. De Lutte had wel de grotere kansen en meer de bal, maar door fel verdedigen van o.a. Thomas Spoor bleef Sportlust nog lang in de wedstrijd. Thomas, die weer volledig hersteld was na een langdurige blessure aan de lies, speelde een ijzersterke wedstrijd in defensief opzicht. Toch bleek dit onvoldoende, want in de 29e minuut werd het alsnog 1-0 uit een voorzet die niet goed werd verwerkt door Sportlust. Sportlust had nog wel een aantal mogelijkheden om wat terug te doen in de eerste helft door o.a. een lange rush van Dinand over het middenveld, maar voorin waren ze vandaag niet scherp genoeg aan de Vroomshoopse zijde om de kansen om te zetten in doelpunten.

Met deze 1-0 stand gingen beide ploegen rusten. Er was nog van alles mogelijk voor Sportlust in de 2e helft, maar Sportlust moest dan wel scherp blijven om nog kans te maken op punten. Echter, was dit niet het geval. Sportlust speelde ongeconcentreerd na de rust en creƫerde daarmee zelf de grootste mogelijkheden voor tegenstander. Door voornamelijk slordigheden in de opbouw van Sportlust maakte De Lutte nog vier doelpunten in minuut 56, 63, 78 en 87 om daarmee de eindstand op 0-5 te zetten. Zowel voorin als achterin was het vandaag niet fel genoeg om punten te pakken bij de gedeeltelijk koploper.

Het goede nieuws voor Sportlust is dat de meeste concurrenten ook hadden verloren en dat daarmee de schade beperkt is gebleven. Aankomende zondag moet Sportlust tegen een van de concurrenten, namelijk SV Almelo. SV Almelo staat momenteel een plek boven Sportlust, maar het gat is wel zes punten.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen