Wat vinden Twentenaren van duurzame energie

Elke regio in Nederland heeft een Regionale Energie Strategie (RES) gemaakt. Daarin staat hoe die regio omgaat met het opwekken van duurzame energie en behoud van het klimaat. Twente wil dat inwoners kunnen meepraten over dit regionale plan. In totaal hebben 30.000 Twentenaren een uitnodiging gekregen voor het zogeheten Twents Inwonersforum. Ook inwoners van Twenterand hebben de uitnodiging ontvangen.

Het Twents Inwonersforum bestaat uit een representatieve vertegenwoordiging van 100 Twentse inwoners. Tijdens drie inwonersdagen denken deze inwoners mee over de manier waarop duurzame elektriciteit kan worden opgewekt en verspreid in Twente. Het gaat om keuzes voor de regio Twente als geheel en niet over lokale besluiten of projecten. Uiteindelijk geeft het Inwonersforum een advies aan de bestuurders van de partnerorganisaties voor het vervolg van de plannen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het Twentse Inwonersforum of over de RES Twente? Ga dan naar meedoen.energiestrategietwente.nl of neem contact op door te mailen naar: energiestrategie@twente2050.nl.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen