Wethouder op de trekker

Raadslid Theo Huisjes uit Den Ham heeft in het dagelijks leven een boerenbedrijf. De landbouwvoertuigen waarmee hij en andere agrariërs door de ommelanden van Den Ham moeten rijden, hebben dikwijls flinke afmetingen. Een drempel of verkeersplateau is dan soms een lastige hindernis om te nemen. Huisjes nodigde wethouder Arjan Hof uit om dat eens aan den lijve te ondervinden.

Woensdagmiddag 15 februari klom wethouder Hof bij Huisjes op de trekker van loonbedrijf Reimink. “Het is soms goed om te ervaren hoe het is om op een trekker te rijden en verkeersdrempels te moeten nemen”, aldus de wethouder. “Veel drempels zijn echt een enorme uitdaging. Dat komt doordat de wielbasis van een trekker niet overeenkomt met de vormgeving van de meeste standaard verkeersdrempels. Ik heb ervaren hoe het is om bij 25 kilometer per uur gelanceerd te worden.”

Kijken naar alternatieven
De landbouwroutes in Twenterand zijn in overleg met de boeren vastgesteld. “Op die wegen wordt door het andere verkeer vaak te hard gereden, waardoor snelheidsbeperkende maatregelen nodig zijn”, weet Hof. “Dit zijn kolossale landbouwvoertuigen, dus de verkeersveiligheid is zeker een punt. Maar ik wil het óók werkbaar houden voor de agrarische weggebruiker. Misschien zijn er alternatieven om de veiligheid op de wegen te vergroten zonder barrières op te werpen voor agrarisch vervoer. Daar gaan we naar kijken.”

Bron: Twenterand.nl

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen