Bekeravontuur DOS’37 eindigt in Lelystad

Lelystad – Met een indrukwekkende ongeslagen reeks in de beker en competitie vertrokken de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman naar Lelystad. Het werd een boeiende ontmoeting en helaas voor de Vriezenveners een 4-2 verloren wedstrijd, waarin DOS’37 een goede tweede helft op de mat legde, maar net niet voldoende was voor de winst.

Opnieuw veel DOS-supporters
Met een volle bus supporters van de geel/zwarten en de overige aanhang die per auto afreisden, ging men vol goede moed naar de hoofdstad van Flevoland, waar DOS’37 het opnam tegen Batavia’90. DOS’37 kon nog steeds niet op volle oorlogssterkte aantreden, door afwezigheid van o.a. de sterkhouders Job Derksen, Michel Kamphuis en Jordi Brinkman, maar wist zich dus wel opnieuw gesteund door een mooie grote groep supporters! De wedstrijd stond ook in het teken van de getroffen slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, waarbij alle opbrengsten deze middag werden gedoneerd aan giro 555. Een pracht gebaar.

DOS’37 al vroeg op achterstand
De onbekende tegenstander voor de Vriezenveners speelden in de beginfase goed voetbal en probeerde DOS’37 direct een signaal af te geven, dat ze niet voor niets in de vierde ronde van de beker zaten. Na een kwartier spelen leverde dit twee grote kansen op voor de thuisploeg. In minuut 14 kwam er een steekbal op de spits van Batavia’90, waarbij de bal maar net over het doel ging en in de 15e minuut troffen ze de buitenkant paal en zo bleef het nog 0-0 na 15 minuten spelen. Echter in de 22e minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Een afstandsschot van 20 meter belandde achter Patrick Nitert en zo stond het 1-0 voor Batavia’90. DOS’37 had moeite met de bal in de ploeg te houden en leed in de eerste helft teveel balverlies en maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Er werd vlak voor rust nog een doelpunt afgekeurd voor Batavia’90 en zo werd er met een 1-0 achterstand gerust, waarbij DOS’37 niet tot echte kansen kwam in het eerste bedrijf

DOS’37 pakte de draad op en kantelde de wedstrijd
DOS’37 kwam na rust goed uit de kleedkamer en zocht meteen de aanval en de gewenste gelijkmaker op. Ze speelde nu haar eigen spelletje en dit leverde een goede mogelijkheid op voor Sander Thomas. Hij zag de keeper ver voor z’n doel staan en probeerde het van grote afstand. Zijn schot ging echter naast het doel. DOS’37 ging de tweede helft vrolijk door en kwam binnen 5 minuten op een 1-2 voorsprong in Lelystad, door twee doelpunten van Senna Silva van der Veen. In minuut 59 stuurde Sander Thomas Senna Silva van der Veen diep en deze kwam vrij voor het doel en zijn schuiver verdween in de verre hoek in het net, waardoor de 1-1 een feit was. Nog geen 4 minuten later bracht dezelfde Senna Silva van der Veen ook nog de 1-2 op het scorebord. Vanaf eigen helft ging hij naar het doel en schoot wederom met scherp en zo keek het verbouwereerde Batavia’90 tegen een snelle achterstand aan, binnen 5 minuten tijd.

Batavia’90 kwam terug in de wedstrijd en won uiteindelijk van DOS’37
DOS’37 ging wisselen en Martijn Olde Olthof en de van een blessure teruggekeerde Koen Nijkamp werden in het veld gebracht voor Wout Kikkert en Senna Silva van der Veen. Batavia’90 ging op zoek naar de gelijkmaker en de eerste goede mogelijkheid werd nog tegengehouden door Patrick Nitert, door de bal uit het doel voor het hoofd van een Bataviaspeler weg te boksen. Deze kopte vervolgens in tweede instantie de bal hoog over het doel. Maar in de 80e minuut was daar dan alsnog de gelijkmaker. Een hoekschop van Batavia’90 werd na niet goed ingrijpen van de DOS-defensie ingeschoten en zo stond het weer gelijk in Lelystad. DOS’37 was 9 minuten verwijderd van een plaats bij de laatste zestien in district Oost, maar het mocht niet zo zijn. Want tot aan de laatste minuut stond het dan wel 2-2, maar de thuisploeg maakte in minuut 90 en in blessuretijd de 3-2 en 4-2. De 3-2 werd via een goede aanval afgerond en de 4-2 kwam tot stand doordat DOS’37 massaal ten aanval ging en zelfs doelman Nitert zijn post had verlaten. DOS’37 zette alles op alles om de gelijkmaker te maken, maar middels een counter scoorde de thuisploeg de 4-2, door de bal van een afstand in een leeg doel te plaatsen. Hierdoor eindigde het bekertoernooi voor DOS’37 in Lelystad.

DOS ’37 kijkt met opgeheven hoofd terug
Met een mindere eerste helft en een goede tweede helft, konden de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman met opgeheven hoofd terugkijken op een goed bekeravontuur. Ze hebben de tweede helft laten zien, dat ze in staat zijn om goed voetbal te leveren en helaas strafte de geslepen ploeg van Batavia’90 op de juiste momenten de foutjes af. Over twee weken mag DOS’37 het opnemen in en tegen Gramsbergen, de nummer twee in de competitie van 2J.

Foto: Julian Wiegers

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen