Opnieuw duur puntenverlies DOS’37

Vriezenveen – Het had een mooie middag kunnen zijn, omdat de nummer twee Sparta Enschede opnieuw puntenverlies leed tegen SV Nieuwleusen en al 8 verliespunten op rij incasseerde. Nieuwleusen doet hierdoor flink mee in de top vier van de tweede klasse J. DOS’37 was wederom niet opgewassen tegen een goed verdedigende tegenstander. Het lijkt of er zand in de motor is gekomen, van het keurig draaiende elftal van voor de winterstop. Uiteraard stellen de tegenstanders zich nu anders in tegen de koploper, maar hier zal DOS’37 zich tegen moeten wapenen. Het werd uiteindelijk 1-1 in Vriezenveen en DOS’37 was hiermee de verliezende partij in deze speelronde.

DOS’37 zocht de aanval en SC Elim ging voor de counter
DOS’37 wilde zo snel mogelijk een doelpunt maken, zoals in de vorige ontmoeting. Toen werd er met maar liefst 1-7 gewonnen in Drenthe, maar SC Elim wilde koste wat kost voorkomen dat het weer zo’n wedstrijd zou worden. Dit werd al voorspeld in de voorbeschouwing van DOS-zijde. DOS’37 probeerde in de beginfase het spel te maken en zocht de aanval, maar de spelers van SC Elim stonden vanmiddag goed en gaven bijna niets weg. Ze loerden op de counter en dit bracht de uitploeg dan ook de voorsprong. In de 18e minuut kon Patrick Nitert nog redding brengen, maar in de 27e minuut werd er fataal balverlies geleden door centrale verdediger Mark van Pijkeren. Een lange bal naar voren werd goed afgekapt en ingeschoten door Daymen Doldersum. Een goed uitgespeelde counter brachten de Drentenaren op voorsprong in Vriezenveen, 0-1.

Binnen 5 minuten kwam de thuisploeg weet op gelijke hoogte
DOS’37 hoefde er gelukkig niet lang over te doen, om gelijk te maken. DOS’37 zocht meteen weer de aanval en 5 minuten na het doelpunt van de uitploeg, zette Sander Thomas met een prachtig geplaatst schot de 1-1 op het scorebord. Een mooi opgezette aanval van de Vriezenveners kwam terecht bij Sander Thomas en hij rondde het fantastisch af. Dit was tevens de ruststand.

DOS’37 na rust vol op de aanval en SC Elim bleef stug verdedigen
DOS’37 zocht wanhopig de aanval in de tweede helft en ging op zoek naar de 2-1, maar het lukte wederom niet bij de Vriezenveense formatie van Jeroen Niks en Geerten Brinkman om een doelpunt te forceren. Diezelfde Geerten Brinkman en Arjan Verhoef hebben afgelopen week bijgetekend bij de selectie, als resp. assistent-trainer en keeperstrainer en gaan dus nog een jaartje assisteren naast Jeroen Niks bij het vlaggenschip van DOS’37.

Een lange weg te gaan voor DOS’37
DOS’37 kreeg nog wel een aantal mogelijkheden, maar de lat of de keeper stonden een bevrijdend doelpunt in de weg. Na wat toegekende minuten blessuretijd, floot de uitstekend leidende arbiter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn voor het eindsignaal. En zo moesten de Vriezenveners opnieuw genoegen nemen met een teleurstellend gelijkspel. Het moet echt veel beter, want er is nog een lange weg te gaan en er zal ook van verdedigend en op de counter loerende tegenstanders gewonnen moeten worden.

Bekeravontuur
Volgende week gaan de geel-zwarten voor de beker naar Lelystad om tegen de ongeslagen koploper van de andere oostelijke tweede klasse, Batavia’90 te spelen. Het bekeravontuur moet ten koste van de Flevolanders verlengd worden en deze wedstrijd kan live worden meegemaakt, DOS’37 laat opnieuw een supportersbus lopen. Vervolgens, (pas op 4 maart) speelt DOS’37 dan de topper in en tegen Gramsbergen, de nummer 2 van de ranglijst met slechts 3 verliespunten achter DOS’37.

Wedstrijdstatistieken

Wedstrijd: DOS’37 – SC Elim 1-1 (1-1)

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen