Steun voor kringloopwinkels

Afgelopen week vond in ons land de zogeheten Week van de circulaire economie plaats. In een circulaire economie voorkomen we afval door spullen te hergebruiken. Niet vreemd dat de gemeente Twenterand in deze week speciale aandacht had voor de Twenterandse kringloopwinkels.

Kringloopwinkels zamelen spullen in en verkopen ze uiteindelijk weer voor een goed doel. Daarmee worden niet alleen de verschillende goede doelen ondersteund. Maar dankzij het werk van kringloopwinkels kunnen ook tweedehands spullen weer opnieuw worden gebruikt. Daarmee voorkomen we met elkaar dat er een onnodige berg afval ontstaat. “Het is dan ook logisch dat we de kringloopwinkels als gemeente een bijzonder warm hart toedragen”, licht wethouder Duurzaamheid Aimée van der Ham toe.

Stortkosten
De wethouder bracht in de laatste maand van het vorige kalenderjaar nog een bezoek aan de Dorcas-winkel in Vroomshoop. “We spraken toen over de werkzaamheden van de vele vrijwilligers”, weet Van der Ham nog goed. “Ook hebben we het gehad over wat de gemeente nog kan betekenen voor een betere bedrijfsvoering. We hebben toen toegezegd dat we graag met de kringloopwinkels meedenken. We hebben aangeboden om een deel van de stortkosten kwijt te schelden.”

Meer geld naar het goede doel
Hiermee ondersteunt de gemeente niet alleen de Twenterandse kringloopwinkels met hun bijdrage voor een circulaire economie. “Op deze manier kan óók de volledige inzet van Dorcas naar het goede doel gaan”, aldus de wethouder. “We hebben begrepen dat Dorcas hier erg blij mee is. De kringloopwinkels doen hartstikke goed werk. Het belang van die onbaatzuchtige vrijwillige inzet onderstrepen we graag op deze manier. Zo komt er nog meer geld bij de mensen die het zo nodig hebben.”

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen