Duurzaamheidssubsidie huiseigenaren voor woningisolatie

Twenterand gaat woningeigenaren die energiebesparende maatregelen nemen weer financieel ondersteunen. Vanaf 1 maart kunnen inwoners subsidie uit het Duurzaamheidsfonds aanvragen. Die subsidie is beschikbaar voor isolatiemaatregelen voor koopwoningen. Er zit 1 miljoen euro in het Duurzaamheidsfonds. Dat geld is voor een deel afkomstig uit de opbrengsten van Zonnepark Oosterweilanden in Vriezenveen.

Vorig jaar was de Twenterandse duurzaamheidssubsidie er voor het eerst. Toen konden woningeigenaren subsidie aanvragen voor allerlei energiebesparende maatregelen, waaronder zonnepanelen, warmtepompen en isolatie. Deze nieuwe subsidieronde is alleen bedoeld voor isolatiemaatregelen. Denk hierbij aan het isoleren van de vloer, het dak of de muren. Maar ook aan het vervangen van enkel voor dubbel of driedubbel glas.

Betere ondersteuning
Daarnaast is de drempel voor het aanvragen van subsidie verlaagd. De vorige keer was het minimum subsidiebedrag 1.400 euro, waardoor inwoners minimaal 4.000 euro moesten investeren. Het minimum subsidiebedrag is nu verlaagd naar 250 euro, waardoor woningeigenaren al bij een investering van iets meer dan 700 euro subsidie kunnen ontvangen. Hiermee worden doe-het-zelvers en kleinere maatregelen voor energiebesparing beter ondersteund.

Aanvragen
De duurzaamheidssubsidie kan digitaal worden aangevraagd op www.twenterand.nl. Inwoners kunnen de aanvraag ook op papier indienen in het gemeentehuis. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Hoeveel procent van hun duurzame investering Twenterandse woningeigenaren gesubsidieerd kunnen krijgen staat op de website van de gemeente. Daar staat ook wat de maximale bedragen zijn. Dat is voor woningen van voor en na 1984 namelijk verschillend.

Bron: Twenterand.nl

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen