In volle vaart op naar Vroomshoop

Vroomshoop is zaterdag 6 mei het bruisende centrum van het vaderlandse wielrennen. Het is dit jaar ‘Dorp van de Ronde’ tijdens de 69e editie van de Ronde van Overijssel. In Vroomshoop komt ook een extra tussensprint. Pakweg twee weken voor de wedstrijd is het gastheer van het traditionele wielercafé.

“Vroomshoop is een aanwinst voor onze wielerklassieker,” zegt Michiel Vincent. De voorzitter van de Ronde van Overijssel is zeer te spreken over de plaats die in 2023 de eretitel ‘Dorp van de Ronde’ draagt.

“Een peloton wielrenners dat op een lint langs het kanaal koerst of het draaien en keren bij de karakteristieke Grote Puntbrug. Vroomshoop trakteert de liefhebbers altijd op fraaie beelden.”

Normaal gesproken staat langs de kant te kijken als de Ronde van Overijssel in zijn gemeente voorbij komt. Nu is de sportwethouder Mark Paters van de gemeente Twenterand is een trotse gastheer:

“Voor ons als gemeente Twenterand is het elk jaar prachtig om Overijssels Mooiste door onze gemeente te zien koersen. Met Vroomshoop als Dorp van de Ronde wordt deze band nog eens extra onderstreept. We kijken ernaar uit om er samen een fantastisch evenement van te maken!”

Foto: Dick Soepenberg/Sportfoto.nl

Lees verder: https://www.rondevanoverijssel.nl/nieuws/172/vroomshoop-voorop-in-ronde-van-overijssel-aanwinst-voor-wielerklassieker/

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen