Vroomshoopse Boys en SV Nieuwleusen volstrekt in evenwicht

Op het sportcomplex De Bosrand begon SV Nieuwleusen voortvarend aan het duel tegen gastheer Vroomshoopse Boys. De ene na de andere aanval van de Oranjehemden rolde op het doel van de Boys aan. Dit overrompelende beginoffensief werd al in de 11e minuut bekroond. Nieuwleusen-spits Randy Vink speelde zich vrij op links en veraste doelman Chiel Sickman met een hard schot in de korte hoek: 0-1.

De geschrokken thuisformatie kwam daarna wat beter in haar spel, zonder tot doelrijpe kansen te komen. Teveel werd slordig balverlies geleden, waardoor SV Nieuwleusen steeds weer snelle omschakelmomenten kende. In de 32ste minuut verdubbelde het fris en fruitig spelende SV Nieuwleusen zelfs de score. Nemo Hekkert schoot vanaf de rechterkant via een Boys-verdediger wat gelukkig raak: 0-2. In de 39ste minuut waren de gasten nogmaals bij een doelpunt. Uit een vrije trap werd de bal achterwaarts doorgekopt op het doel van de Boys, maar de paal behoedde de thuisploeg voor een nog ruimere achterstand.

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd, doordat de spelers van de thuisploeg beseften dat er een tandje bijgezet moet worden. Het tempo ging aan Boys-zijde zichtbaar omhoog en steeds meer duels werden door de Boys-spelers gewonnen. In de 41ste minuut werd die speelwijze bekroond. Een vrije trap van Léon Dogger werd tussen twee verdedigers van SV Nieuwleusen perfect op de borst gecontroleerd door Jos Hutten. De ervaren Boys-aanvaller schoot vervolgens van dichtbij beheerst raak: 1-2. De Boys leek nog voor rust zelfs langszij te komen. Een kiezelhard schot van Léon Dogger werd binnen het strafschopgebied ogenschijnlijk met een arm geblokt door een Nieuwleusen-verdediger. De goed leidende scheidsrechter Bjorn van der Veen uit Enschede had echter geconstateerd dat dit geen onopzettelijk hands was en liet doorspelen. Zo werd met een stand 1-2 gerust.

In de tweede helft was een gedreven spelende thuisformatie de bovenliggende partij en moest SV Nieuwleusen terug. De gasten lieten zien waarom ze in de ze competitie nog maar twee keer hadden verloren en verdedigden compact en solide. De Boys-aanvallers Jordy Harms en Juliën Derks namen enkele keren het doel van SV Nieuwleusen onder vuur, maar doelman Tim Hoogenkamp verrichtte knappe reddingen. SV Nieuwleusen loerde op snelle uitvallen, maar kon de wedstrijd dankzij de attente doelman Chiel Sickman en de geconcentreerd spoelende Boys-defensie niet in het slot gooien.

Hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman paste drie wissels toe, waardoor de druk op de Nieuwleusen-defensie nog meer werd vergroot. In de 75e minuut kwam Sten Runhart voor Jos Hutten en in de In de In de 78ste minuut werd Levi Aitink voor Siem Pierik gewisseld. Als derde wisselspeler kwam aan Boys-zijde aanvaller Ruben Smedema voor centrale verdediger Patrick Drenthen in het veld.

Uiteindelijk kreeg een volop strijdend Vroomshoopse Boys loon naar werken. Een goed aangesneden corner vanaf links van Léon Dogger werd in de 85ste minuut koppend doeltreffend verlengd door Juliën Derks.: 2-2. Een verwoed offensief van de Boys resulteerde niet meer in een winnende treffer, zodat Vroomshoopse Boys en Nieuwleusen net als in de enerverende heenwedstrijd afsloten met een gelijkspel.

Vroomshoopse Boys gaat nu als de nummer 5. van de tweede klasse J. op zaterdag 11 februari naar De Rohorst in Den Ham, waar de derby tegen de plaatselijke voetbaltrots wordt gespeeld.

Foto: Arriën Kuilder

 

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen