Asbestbodemonderzoek in Vriezenveen van start

De gemeente Twenterand vindt een schone en veilige leefomgeving belangrijk. Daarom heeft Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS) in opdracht van de gemeente gekeken in welke straten en wijken er een verhoogde kans is op asbest in de bodem. Bijvoorbeeld omdat er in het verleden een boerenerf of een bedrijf was. Bewoners van deze wijken kunnen gratis een bodemonderzoek laten uitvoeren. Om dit bij hen onder de aandacht te brengen, krijgen bewoners van deze wijken persoonlijk een brief van Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS).

Binnenkort start fase 1 van de bodemonderzoeken in Vriezenveen. De bewoners van het noordelijk deel van het Oosteinde ontvangen een uitnodiging om gratis mee te doen met een bodemonderzoek van hun tuin. Ze zijn ook uitgenodigd voor een speciale informatieavond. De bodemonderzoeken staan gepland voor dit voorjaar.

Waarom bodemonderzoek?
Het kán zijn dat er asbest in de bodem aanwezig is in een aantal wijken in de gemeente Twenterand. Informatie uit het verleden en eerder uitgevoerde onderzoeken wijzen hierop. Daarom wil de gemeente de bodem in deze wijken laten onderzoeken op de aanwezigheid van asbest. De gemeente heeft Projectbureau BAS gevraagd dit uit te voeren.

Doe mee!
Wethouder Aimée van der Ham hoopt dat inwoners die benaderd worden door het projectbureau meedoen aan het gratis bodemonderzoek. “Dit is voor inwoners van Twenterand een gratis kans om door experts te laten kijken of er asbest in hun tuin zit”, aldus de wethouder. “En als er dan iets gevonden wordt, dan is het goed dat dat nu gevonden wordt. Want dan kun je actie ondernemen. Kom je er pas later achter, dan sta je er zelf voor aan de lat. Ik roep inwoners die een brief krijgen dan ook op om mee te doen.”

Bron: Twenterand.nl

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen