Wethouders lezen voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Afgelopen woensdag 25 januari zijn de Nationale Voorleesdagen 2023 van start gegaan. Wethouder Roel Koster bracht een bezoek aan CBS Nieuwoord in Vroomshoop en wethouder Mark Paters ging met een leesboek onder de arm naar CBS Shalom in Vriezenveen.

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Volgens wethouder Koster is voorlezen heel erg belangrijk. “Het is goed voor de ontwikkeling en leesvaardigheid van het kind. Voorlezen stimuleert de fantasie en het gevoel voor taal. Hoe eerder je ermee begint, hoe beter”, aldus Koster. De wethouder hield de aandacht van de kinderen, die in hun pyjama naar school waren gekomen, vast met het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte.

Wethouder Mark Paters vindt voorlezen óók belangrijk. “Samen een boek lezen of bekijken en erover praten is leuk en gezellig voor kinderen én voor ouders. Kinderen die veel zijn voorgelezen hebben daar later veel profijt van.Kinderen die per dag een kwartier lezen of voorgelezen worden, leren maar liefst 1.000 nieuwe woorden per jaar. ”De kinderen van groep 5 en 6 van CBS Shalom luisterden aandachtig, terwijl de wethouder vanuit de mooie rode voorleesstoel voorlas uit ‘Miljonairskind, de geheime verdieping’ van Ilona de Lange.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen