Kunst van en voor iedereen

Twenterand wil ook tijdelijke inwoners in de gemeente een fijn thuis bieden. Een gevluchte Oekraïense kunstenares heeft dit erg gewaardeerd en heeft prachtige kunstwerken gemaakt tijdens haar verblijf in Westerhaar. Deze kunstwerken zijn inmiddels opgehangen in het gemeentehuis.

Dinsdag 17 januari heeft wethouder Koster als dank een cheque van € 1.000 overhandigd aan vertegenwoordigers van de Stichting Kinderhulp Tjernobylramp. Zij namen deze cheque in ontvangst uit naam van de Oekraïense kunstenares.

In Oekraïne is deze jonge moeder professioneel kunstenares. Tijdens haar verblijf in Westerhaar heeft ze voor ‘toon je kunst Twenterand’ en voor de inwoners van Twenterand een aantal prominente kunstwerken gemaakt van bekende Twenterandse plaatsen en een aantal portrettekeningen van burgemeester en wethouders.

De schilderijen en tekeningen waren een aantal weken ten toon gesteld in de Klaampe en in Het Punt (in samenwerking met de Kunstkring Westerhaar). De jonge Oekraïense moeder heeft de schilderijen geschonken aan kinderhulp Tjernobyl, omdat deze organisatie veel heeft betekend voor zowel de kinderen in Twenterand als voor de kinderen die nog in de Oekraïne zijn.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen