Verkeerstellers meten hoeveelheid omrijdend verkeer

Wie vanaf de N36 vanaf Beerzerveld langs het kanaal richting Geerdijk en Vroomshoop rijdt, merkt dat de weg op een aantal plekken verzakt is. Daarom zijn er diverse verkeersmaatregelen getroffen. Zo is de maximumsnelheid teruggebracht en is er een rijverbod voor vrachtverkeer ingesteld. Buurtbewoners vrezen toenemende verkeersoverlast. De gemeente heeft zogeheten verkeerstellers geplaatst om dat in de gaten te houden.

Het is voor vrachtverkeer verboden om vanaf de N36 langs het kanaal naar Vroomshoop te rijden. Vrachtverkeer moet de afslag Westerhaar nemen. En overig gemotoriseerd verkeer krijgt op de Noorderweg te maken met flink ingeperkte maximum snelheden. Die tijdelijke maatregelen heeft de gemeente genomen om de route langs het kanaal tóch begaanbaar te houden. “Maar buurtbewoners zijn bang dat er meer verkeer over de Schoolstraat en de Noorderweg zal gaan”, aldus wethouder Arjan Hof. Hij gaat onder meer over mobiliteit en is kernwethouder voor Vroomshoop en Geerdijk.

Overlast voor zijn
“We begrijpen de zorgen vanuit de buurt”, laat Hof weten. “We willen eventuele overlast natuurlijk voor zijn. En we willen erachter komen of er inderdaad sprake is van overlast door omrijdend verkeer. Daarom hebben we voor de komende twee weken vier verkeerstellers geplaatst langs Noorderweg en Schoolstraat. Dat zijn apparaatjes die bijhouden hoeveel verkeer er langs gaat en welke voertuigen dat zijn. Vandaag mocht ik meehelpen bij het plaatsen van de tellers. Zo kunnen we meteen ingrijpen als dat nodig is. Ik ben heel benieuwd naar de uitkomsten.”

Bron: Twenterand.nl

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen