Strijdbaar Vroomshoopse Boys wint van pover De Zweef

Op een ondanks de vorst prima bespeelbaar hoofdveld van het sportcomplex De Bosrand draaide Vroomshoopse Boys opponent De Zweef uit Nijverdal direct de duimschroeven aan. Het middenveld was vanaf het allereerste begin overduidelijk het domein van de thuisploeg.

De vlot lopende combinaties van de Boys resulteerden in meerdere kansen, die echter vooralsnog niet werden benut door Juliën Derks en Jordy Harms.
In de 22ste minuut werd de ban gebroken. Goed voorbereidend werk op rechts van Léon Dogger en Levi Aitink werd bekroond door Juliën Derks met een doeltreffende inzet van dichtbij: 1-0. In de periode erna bleef een geconcentreerd spelend Vroomshoopse Boys de bovenliggende partij met daarbij aanvallende impulsen van beide vleugelverdedigers Jesper Derks en Simon Kempers. Boys-spits Jordy Harms kreeg vanuit een kluts in de 38ste minuut een uitgelezen mogelijkheid te scoren te verdubbelen. Zijn harde schot vloog echter net naast het doel van De Zweef. Zo werd met een stand van 1-0 gerust.

Na de thee toog de Boys direct weer onvervaard ten aanval met daarbij als slot op de deur een uitstekend gepositioneerde eigen defensie. Een vliegend schot van Juliën Derks trof net geen doel in de 58ste minuut. In de 67ste minuut leidde een ongelukkige handsbal van een verdediger van De Zweef in het strafschopgebied tot een penalty voor de Boys. Aanvoerder Léon Dogger voltrok hard en droog het vonnis dor het midden van het doel en liet doelman Mark Klein Boonschate daarbij kansloos. De gasten gaven nog niet op en probeerden via spaarzame counters succes te hebben. In de 73ste minuut moest centrale verdediger Patrick Drenthen ten koste van een gele kaart met een overtreding aan de noodrem trekken om verder onheil te voorkomen.
In de 75ste minuut voerde hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman van de Boys enkele wissels door. Bert Verschuur kwam in het veld voor Levi Aitink en Sten Runhart verving Jesper Derks. De Zweef streed in de enerverende slotfase met de moed der wanhoop en kreeg nog enkele kleine kansen. Goed verdedigend werk aan Boys-zijde voorkwam een tegentreffer. Bert Verschoor en Juliën Derks waren namens de Boys met goede acties nog enkele keren dichtbij de 3-0, maar zover kwam het niet.

De uitstekend leidende scheidsrechter Steven Baylis uit Zwolle floot af bij een 2-0 eindstand. Vroomshoopse Boys behaalde een volkomen verdiende 2-0 overwinning op De Zweef en blijft daardoor als nummer 5. met intussen 21 punten uit 11 wedstrijden in de subtop van de tweede klasse J. bivakkeren. De duelkracht van Vroomshoopse Boys was een pover De Zweef, de nummer 8. van de tweede klasse J., duidelijk teveel. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen de huidige koploper DOS’37 in Vriezenveen en dat belooft een mooie gemeentelijke derby te worden.
Tegen De Zweef werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: Chiel Sickman; achter: Jesper Derks (75: Sten Runhart), Patrick Drenthen, Robert Veld en Simon Kempers; midden: Tom Pierik, Léon Dogger en Levi Aitink (75: Bert Verschoor); voor: Sil Derks, Jordy Harms en Juliën Derks.

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 kon het thuis net niet bolwerken tegen de reserves van Go Ahead Kampen. De mannen van trainer Alexander Fokkert verloren met 2-1. Vroomshoopse Boys JO19 oefende op de Bosrand tegen derde divisionist Sparta Enschede JO19-1. Het team van trainer Kenny Leferink overtuigde en won door een doelpunt van Siem Pierik met 1-0.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen