Bezoek het historisch archief Twenterand

De gemeente Twenterand beheert de eigen historische archieven en die van de voormalige gemeenten Den Ham en Vriezenveen.

Deze archieven zijn veelal openbaar en voor iedereen in te zien. Daarmee is het mogelijk om onderzoek te doen naar bijvoorbeeld besluiten die de gemeente in het verleden genomen heeft, naar hoe beleid tot stand gekomen is en naar bijzondere gebeurtenissen. Maar ook het doen van stamboomonderzoek is een mogelijkheid.

Hoewel we tegenwoordig veel digitaal werken, zijn de oude archieven voorlopig nog papieren archieven. Ze bevinden zich in de archiefbewaarplaats van het gemeentehuis in Vriezenveen. U kunt een verzoek doen om deze archieven in te zien, als u daarbij aangeeft waar uw onderzoek naar wilt doen of welk deel van het archief uw interesse heeft. Wij zullen dan de nodige dossiers uit de archiefbewaarplaats halen en voor u klaarleggen. Bij een bezoek aan het gemeentehuis kunt u dan op uw gemak de archiefstukken bekijken en bestuderen. Wij helpen u daarbij graag op weg.

Kosten
Het opzoeken van de juiste informatie in het archief kost enige tijd. Wij brengen daarvoor kosten (leges) in rekening. Dat doen we ook voor eventuele kopieën die u wilt laten maken. In veel gevallen mag u overigens ook zelf foto’s maken van archiefstukken.

Meer informatie vind u op de pagina van het gemeentearchief.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen