Update Politie deelt nieuwe ontwikkelingen omtrent dood Jihad Jafo uit Enschede

Enschede – Den Ham – Bruchterveld Vanavond, dinsdag 10 januari, vraagt de politie in Opsporing Verzocht opnieuw aandacht voor de dood van Jihad Jafo uit Enschede. Er worden in de uitzending onder andere nieuwe ontwikkelingen gedeeld. Opsporing Verzocht is te zien op NPO2 om 20.30 uur.

Zondagmiddag 22 mei werd in het kanaal Almelo – De Haandrik het lichaam van de vermiste Jihad Jafo gevonden. Jihad werd sinds 6 december 2021 vanuit Enschede vermist. Rond 19.30 uur die avond werd hij door een vriend opgehaald. Kort daarna zou de toen 32-jarige Jihad bij de rotonde aan de Euregio en Sleutelweg zijn uitgestapt omdat hij iemand zag die hij wilde spreken.

Sindsdien heeft niemand meer iets van vernomen. Het laatste teken van leven komt van diezelfde avond 6 december uit Den Ham. Uit onderzoek van telefoongegevens is duidelijk geworden dat zijn telefoon die avond in het Overijsselse dorp was.

Het lijkt erop dat hij bezig was met het organiseren van een drugstransport. Er is een kans dat hij hierbij in de problemen is gekomen die hem uiteindelijk fataal zijn geworden.

Jihad Jafo is met geweld om het leven gebracht. Zijn lichaam is vervolgens verpakt in onder meer een deken en vuilniszakken. Het is bijna niet te doen om zo’n lichaam in je eentje te verplaatsen. Daarom denkt de politie dat er ten minste twee personen bij Jafo’s dood betrokken zijn.

Doorzoekingen

Op donderdag 6 oktober 2022 doorzocht de politie een supermarkt in Hoogeveen op sporen die met de dood van Jafo te maken kunnen hebben. Ook werden zoekingen gedaan in woningen in Den Ham en Hoogeveen.

Update: 1-2-2023

Vanmorgen werd op grond van de onderzoeksresultaten een 57-jarige man uit het Duitse Gronau aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Jihad Jafo. Op 23 januari j.l.werd een 46-jarige man uit de gemeente Twenterand aangehouden. Hij zit nog steeds vast.

Bron: Politie

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen