Brandweer rukt uit voor een schuurbrand in Kloosterhaar

Kloosterhaar – De hulpdiensten kregen rond kwart over vier een melding binnen van een brand aan de Greupe in Kloosterhaar.

Bij het aanrijden van brandweer Bergentheim zag men dat de brand uitslaand was en werd er opgeschaald naar middelbrand en assistentie gevraagd van een tweede tankautospuit. Waarop brandweer Vroomshoop te hulp schoot. Ook de tankwagen van Hardenberg werd ingezet i.v.m bluswater.

Er bleek een schuur van ongeveer 15 x 4 die achter een woning stond volledig in brand te staan. Door snel en doortastend de inzet uit te voeren slaagde de brandweer erin dat het niet oversloeg naar directe naast gelegen schuren.

Tevens werden er enkele gasflessen naar buiten gehaald om zo ontploffingsgevaar te voorkomen. De schuur brande volledig af en is de schade zeer groot te noemen. Hou de brand is ontstaan is niet bekend en zal daarvoor een onderzoek volgen.

Salvage zal de eigenaar gaan ondersteunen omtrend de afwikkeling van de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De straat was tijdens de brand afgesloten.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen