Klok verzetten voor de Wintertijd 2022

Klok verzetten doen we elk voorjaar op de laatste zondag van maart en elk najaar op de laatste zondag van oktober. We doen dit in verband met de zomer en wintertijd, ook wel Daylight-saving, zomeruur of winteruur genoemd.

Eigenlijk dienen we alleen over “zomertijd” te praten. De “wintertijd” is namelijk de normale tijd en gedurende de zomer tellen we daar een uur bij op.

We zetten de klok vooruit om maximaal van het daglicht te kunnen genieten en lekker lang buiten te kunnen zitten. Omdat het vroeg licht wordt tijdens de zomertijd staan we een uurtje eerder op ten opzicht van de wintertijd.

De datum waarop we de klok verzetten is niet ieder jaar hetzelfde. In de Europese Unie loopt de zomertijd van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober.

Op 29/30 oktober om drie uur 2022 zetten we de klok terug in verband met de wintertijd van 2022. De volgende klok verzetting is 25/26 maart 2023. Dan zetten we de klok weer een uur vooruit in verband met de zomertijd 2023.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen