Opening bedrijfshal Speelgoed Twenterand

De Stichting Speelgoedbank Twenterand kreeg onlangs eenmalig 25.000 euro subsidie van de gemeente Twenterand. Dat geld was bedoeld voor het financieren van een bedrijfshal aan het Bassin 21 in Vriezenveen. Vanaf die plek gaat de stichting inwoners met een kleine beurs voortaan voorzien van speelgoed voor hun kinderen. Wethouder Aimée van der Ham mocht de hal dinsdag 25 oktober officieel openen.

Ook in de gemeente Twenterand zijn er gezinnen die het financieel niet breed hebben. Voor de kinderen in die gezinnen zorgt initiatiefnemer Erik Pezij al jaren, samen met anderen, dat zij tóch speelgoed kunnen krijgen. Pezij deed dat tot voor kort vanuit zijn eigen woning, maar vanwege ruimtegebrek kon dat niet langer. Aan het Bassin 21 werd een bedrijfshal gevonden. De aankoop van de loods was mogelijk dankzij een eenmalige subsidie van 25.000 euro van de gemeente én door enkele andere financiers.

Wethouder Van der Ham opende het nieuwe uitgiftepunt dinsdagmiddag met zichtbaar genoegen. “Je wilt natuurlijk niet dat kinderen de dupe worden van armoede in het gezin”, vertelde de wethouder. “Dit initiatief is echt geweldig. Ik hoop dat veel kinderen hiermee geholpen zijn. We mogen er trots op zijn dat we als gemeente kunnen rekenen op mensen als Erik Pezij, die de handen uit de mouwen steken en naar een ander omzien. Aan dat soort initiatieven werken we graag mee.”

 

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen