Op bezoek bij de oudste inwoonster van Twenterand

De jarige mevrouw Janna Kroese-Laarman kreeg dinsdag 12 oktober zomaar locoburgemeester Mark Paters op bezoek.

Nou ja, zomaar. Mevrouw Kroese vierde dat zij 99 jaar was geworden, dus dat was wel een bezoek van de locoburgemeester waard. Mevrouw Kroese is met deze leeftijd de oudste inwoonster van de gemeente Twenterand.

Mevrouw Kroese is in 1923 geboren in Hellendoorn. Na haar huwelijk ging ze in Den Ham wonen, waar ze met haar man een boerenbedrijf runde. Het echtpaar kreeg zes kinderen. Sinds 2008 is mevrouw Kroese weduwe, maar ze voelt zich zeker niet alleen. De familie is maar liefst uitgebreid met veertien kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen.

Goede verzorging

Sinds tweeënhalf woont mevrouw Kroese in verpleeghuis de Heemsteresch in Den Ham. Nu de jaren gaan tellen, is het geheugen van mevrouw Kroese een stuk minder geworden. Een gesprek voeren met de jarige is daardoor lastig. Haar dochter vertelt dat ze het naar haar zin heeft in de Heemsteresch. “Ze heeft het hier heel goed en de verpleging is heel erg lief voor haar. Dat is voor ons als familie erg belangrijk.”

 

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen