Twee personen ademen rook in bij brand in woonzorgboerderij Den Ham

Den Ham – De hulpdiensten zijn vannacht rond half twee opgeroepen voor een automatische brandmelding bij woonzorgboerderij Erve Nienenhoek in Den Ham.

Tijdens het aanrijden bleek het te gaan om een daadwerkelijke brand waarna er werd opgeschaald naar middelbrand. Er zou brand zijn in het gebouw waarbij veel rook vrij kwam. De verzorging hadden iedereen uit bed gehaald en het pand geëvacueerd.

Twee personen hebben rook ingeademd. Eén van hen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De ander is ter plekke gecontroleerd maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Wat er precies in brand stond is onbekend. Door snel ingrijpen van de brandweer is erger voorkomen.

Onderzoek zal moeten uitwijzen wat precies de oorzaak was van de brand. De bewoners konden na ongeveer een uur weer terug naar hun kamer.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen