Sluipverkeer Westerhaar-Vriezenveensewijk

Op 23 augustus is de gemeente Twenterand gestart met de werkzaamheden aan Hoofdweg en Kervelplein in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Deze werkzaamheden hebben veel invloed op de leefomgeving van omwonenden en veroorzaakte tal van klachten. Ook na diverse aanpassingen, zoals het plaatsen van extra borden, het instellen van eenrichtingsverkeer en het plaatsen van extra bloembakken, bleven de klachten binnenkomen.

Ook het te hard rijden in de woonwijken veroorzaakt veel irritatie en onvrede bij de aanwonenden. Onlangs veroorzaakten een vrachtwagen en meerdere grote tractoren flinke schade, onder meer aan de aanwezige bloembakken. Door deze gevaarlijke en onwenselijke situatie hebben burgemeester en wethouders besloten al het sluipverkeer van zuid naar noord en andersom in Westerhaar-Vriezenveensewijk definitief te weren.

Vanaf donderdag 15 september gelden vanaf 10.00 uur de volgende afsluitingen:

  • Kruising Leidijk-PM Hackstraat (fietsverkeer en voetgangers kunnen deze locatie wel passeren)
  • Kruising Leidijk-Rozenstraat (fietsverkeer en voetgangers kunnen deze locatie wel passeren)
  • Aansluiting Akelei-Schuineweg wordt verwijderd dan wel afgesloten

De Schuineweg tussen de Hoofdweg en Vroomshoopseweg blijft toegankelijk voor hulpdiensten en vergunninghouders. Het overige motorisch verkeer heeft hier geen toegang.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen