Paraglider eindigt in boom bij solo vlucht in Kloosterhaar

KLOOSTERHAAR – Een paraglider is vanmiddag tijdens haar eerste solo vlucht in een boom bij Kloosterhaar terechtgekomen. De vrouw kon, na een kwartier in de boom te hebben gehangen, met hulp van brandweer en omstanders weer veilig op de grond komen.

De paraglider was met een lier de lucht ingetrokken, even buiten Kloosterhaar. Door nog onbekende oorzaak kwam de parachute vervolgens bovenin een boom terecht.

De brandweer werd opgeroepen om te helpen de vrouw naar beneden te krijgen. Die kwam onder meer met een hoogwerker om hulp te verlenen, maar de vrouw kon uiteindelijk door te klimmen en met behulp van een ladder beneden te komen. Ze is voor zover bekend niet gewond geraakt.

Met de hoogwerker is de parachute, die nog bovenin de boom zat, naar beneden gehaald.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen