Westerhaar-Vriezenveensewijk krijgt een flinke metamorfose

Op dinsdag 23 augustus zijn de werkzaamheden gestart in het centrum van Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Tussen de Leidijk en de Akelei vervangen we het riool en verfraaien de openbare ruimte. Ook worden de parkeerplekken veiliger ingericht. Een grote wens van inwoners. Wethouder Arjan Hof, omgevingsmanager Roy Hogeman en gemeentelijk projectleider Peter Linthorst geven uitleg.

Centrum klaar voor de toekomst
We bergen veel water in het gebied door een groot aantal infiltratiekratten te plaatsen. Samen met het vele groen dat we aanleggen, is het gebied straks beter voorbereid op grote hoeveelheden regen of extreme hitte. Hiervoor hebben we een subsidie van €170.000,- van de provincie Overijssel ontvangen. Om inwoners en ondernemers mee te laten denken bij deze voor het dorp belangrijke ontwikkeling, werd eerder al een klankbordgroep opgericht. Die wilde onder andere meer reuring in het centrum en minstens het behoud van het huidige aantal parkeerplaatsen. “Die parkeerplaatsen worden niet alleen veiliger, maar er komen ook fietsoplaadpunten en autolaadpalen”, aldus wethouder Arjan Hof. “We leggen ook een watertappunt aan, plaatsen diverse bankjes en verdubbelen de ruimte om fietsen te stallen.”

Het Kervelplein als ontmoetingsplek
Projectleider Peter Linthorst begeleidt het project namens de gemeente Twenterand. “Ook worden fiets- en wandelroutes naar het Kervelplein geleid. Op die manier wordt dat écht een ontmoetingsplek”, vult hij de wethouder aan. “Tot slot is een aantal mensen uit de klankbordgroep, in samenwerking met een kunstenares, bezig met het ontwerp voor een kunstwerk. Het centrum van Westerhaar-Vriezenveensewijk krijgt dus een flinke metamorfose”, aldus Linthorst

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen