Twenterand vraagt initiatiefnemers omgekeerde vlaggen weg te halen

In de gemeente Twenterand zijn op verschillende plekken in de openbare ruimte omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen. Het is bekend dat met het ophangen van deze vlaggen wordt geprotesteerd tegen de stikstofplannen van het kabinet.

“De gemeente Twenterand heeft begrip voor de situatie waarin de boeren zich bevinden”, aldus locoburgermeester Arjan Hof. In navolging van de motie van de gemeenteraad op dit punt brengen wij de nood van de boeren actief onder de aandacht van de provincie Overijssel en de Rijksoverheid. “Echter de protestactie met de omgekeerde vlaggen heeft ook zijn weerslag op andere inwoners van onze gemeente. Zij zorgen voor emotie en verdriet bij bijvoorbeeld veteranen of anderen die naasten zijn verloren. Wij hebben een verantwoordelijkheid naar al onze inwoners” legt de locoburgemeester uit.

De gemeente heeft de initiatiefnemers al eens gevraagd om de vlaggen weg te halen. Hieraan is geen of onvoldoende gehoor gegeven. We vragen deze mensen dit alsnog te doen. Vlaggen kunnen tot en met 21 augustus worden weggehaald. Vlaggen die er na deze datum nog hangen worden door de gemeente verwijderd.

Bron: Twenterand.nl

 

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen