Uitslaande industriebrand op bedrijvenpark in Almelo

ALMELO – Een grote brand heeft een afval- en reinigingsbedrijf aan het Bedrijvenpark Twente in Almelo grotendeels verwoest. Ten tijde van het uitbreken van de brand was niemand in het pand aanwezig. Er zijn geen gewonden gevallen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Dinsdagavond 9 augustus kreeg de meldkamer om 23.00 uur een melding van een vermoedelijke brand in een loods aan het Bedrijvenpark Twente in Almelo. Bij aankomst van de eerste brandweereenheid sloegen de vlammen al uit de loods. In het pand bevindt zich een afvalverwerkingsbedrijf waarin voornamelijk hout-, bouw- en sloopafval ligt opgeslagen.

Door de snelle ontwikkeling van de brand werd van middelbrand opgeschaald naar zeer grote brand. Dit betekent dat vier tankautospuiten zijn ingezet om te brand te bestrijden. Ook werd een groot watertransport gealarmeerd voor de waterwinning. Vanuit een nabij gelegen vijver en het kanaal zijn onze blusvoertuigen en ladderwagens voorzien van voldoende water om te blussen. Ook zijn meerdere tankwagens uit Twente gealarmeerd om bluswater te leveren.

Omdat de loods grotendeels in brand staat, is ingezet op het behoud van de omliggende bedrijfspanden. Dit is gelukt, echter is het pand waarin de brand heeft gewoed grotendeels verloren gegaan als het gevolg van brand-, rook en waterschade. Drone Argus is boven het pand ingezet om de hotspots in kaart te brengen. Om de vuurhaarden goed te kunnen bereiken zijn delen van het pand gesloopt door de inzet van kranen. Om 04.00 uur is het sein brand meester gegeven. De brandweer verwacht nog tot in de ochtend bezig te zijn met nabluswerkzaamheden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Bij deze brand zijn eenheden vanuit heel Twente opgeroepen. De tankautospuiten van Almelo, Vriezenveen, Vroomshoop en Wierden zijn ingezet bij het bestrijden van deze brand.

Bron tekst: Brandweer Twente

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen