Brandweer Den Ham met Handcrew onderweg naar Ouddorp voor grote duinbrand

Ouddorp (Zuid-Holland) – De Handcrew, waar brandweer Den Ham een onderdeel van is, zijn samem met de brandweer van Nijverdal, Dedemsvaart en Raalte opgeroepen om te assisteren bij een zeer grote duinbrand. Ook een blus helicopter van de defensie gaat helpen met blussen.

Nabij Ouddorp staat een groot gedeelte van het duin gebied in brand. De plaatselijke brandweer heeft om assistentie gevraagt van de Handcrew team Overijssel om de brand onder controlle te krijgen.

Er wordt gemeld dat er bij meerdere campings de gasten zijn gevacueerd. Er zouden geen gewonden zijn.

De Handcrew beschikt over blusmiddelen om de duinen in te trekken om de brand te blussen. Hoelang dit gaat duren is nog onbekend. Er is inmiddels GRIP 2 (Grote Incidenten Procedure) afgekondigd. dat wil zeggen dat het grote inzet van hulpdiensten vraagt.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen