Grote brand bij CAV Den Ham

Update:

Den Ham – Begin van de middag heeft een grote brand twee machines van een veevoederbedrijf aan de Dorpsstraat in Den Ham verwoest. De werknemers van het bedrijf hebben het pand tijdig kunnen verlaten, er is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Op woensdagmiddag 20 juli kreeg de meldkamer rond 14 uur melding van een brand in een veevoederbedrijf aan de Dorpstraat in Den Ham. Meerdere machines midden in het pand hadden vlam gevat. Bij aankomst van de eerste eenheid is direct opgeschaald naar grote brand. Vanwege de complexiteit van het pand en de weeromstandigheden is hiertoe besloten.

De machines, zogenoemde hamermolens (worden gebruikt voor het vermalen grote deeltjes tot meel), waren snel geblust. De bovengelegen afzuigingen en filterkasten zijn gecontroleerd op branduitbreiding. In één van de filterkasten was sprake van hitte, waardoor ook deze geblust moest worden. Een bunker met veevoer wordt gecontroleerd leeggehaald. Dit gebeurt onder dekking van een waterstraal om zo de kans op een stofexplosie te voorkomen.

Er kwam veel rook vrij bij de brand. De werknemers van het bedrijf konden de fabriek op tijd verlaten, waardoor niemand gewond is geraakt.

De brandweer is nog enkele uren bezig met nabluswerkzaamheden. Daarnaast zijn extra eenheden opgeroepen om de ingezette collega’s af te lossen in verband met de warmte. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Bron: Brandweer Twente

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen