Inbraak preventie tijdens de vakantie periode

Voor de meeste mensen begint over een kleine week de zomervakantie. Even weer tijd om op te laden en veel tijd te besteden met familie. Maar ook een ideale periode voor inbrekers! De laatste zes weken was het al zeker 1 of 2 keer per week raak, dus zorg ervoor dat je de kans zo klein mogelijk maakt dat men bij jouw woning toeslaat. Daarom maar even weer een aantal preventietips op een rijtje als kleine reminder!

Met name de eerste is natuurlijk superbelangrijk. Bij een van de laatste inbraken zag een buurman bijvoorbeeld midden in de nacht, toen hij naar zijn werk ging, een voor hem onbekende man de bosjes induiken. Heb je het gevoel dat er iets niet klopt? Dan is dat vaak ook zo. Bel dan gelijk het alarmnummer!

– Bel altijd 112 bij een verdachte situatie. U kent uw eigen buurt het beste, dus als u het niet vertrouwt, is dat niet voor niets.

– Laat als het donker is en u niet thuis bent een lamp aan. Dan lijkt het alsof er iemand aanwezig is. Stel hiervoor bijvoorbeeld een automatische lichtschakelaar in.

– Sluit ramen en deuren goed af, ook als u maar even weg bent. Draai de deur ook altijd op slot.

– Heeft u een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin.

– Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht.

– Heeft u struiken rondom het huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.

– Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.

– Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.

– Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.

– Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).

Bron: Politie

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen