Nieuwe wethouders van start in Twenterand.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart duurde het even voordat er in Twenterand een nieuw college was gevormd. Gemeentebelangen Twenterand en ChristenUnie vonden elkaar opnieuw, maar moesten wél op zoek naar opvolgers voor de vertrokken Bart-Jan Harmsen (GBT) en de vertrekkende Martha van Abbema (CU). In Aimée van der Ham (GBT) en Arjan Hof (CU) heeft de coalitie twee prima opvolgers gevonden.

Op dinsdagavond 21 juni werden de wethouders benoemd en ook geïnstalleerd in de raadzaal van het gemeentehuis. Dat gebeurde tijdens een zogeheten buitengewone raadsvergadering. Ook de nieuwe raadsleden werden tijdens diezelfde raadsvergadering geïnstalleerd. Na de nodige gebruikelijke formaliteiten, konden de nieuwelingen worden gefeliciteerd met hun nieuwe functie. Met de blijvende wethouders Mark Paters en Roel Koster levert GBT drie wethouders in het vierkoppige college van B&W.

Goede dingen doen

Wethouder Van der Ham gaat zich de komende collegeperiode bezighouden met onder meer economie, duurzaamheid, recreatie en toerisme. Ze heeft er veel zin in. “Ik kijk uit naar deze mooie klus”, aldus Van der Ham. “Mooi om samen met het college, de gemeenteraad en inwoners goede dingen voor Twenterand te gaan doen.” Arjan Hof gaat over plattelandsontwikkeling en natuur, maar ook over verkeer en de openbare ruimte. Hij sluit zich aan bij de woorden van zijn nieuwe collega. “Twenterand is een gave gemeente”, zegt Hof. “Ik heb er enorm veel zin om me hier voor honderd procent in te zetten en ik kijk uit naar alle ontmoetingen en gesprekken.”

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen