Tijdelijke opvang asielzoekers in het Punt Vroomshoop

Tijdelijke opvang asielzoekers in Het Punt in Vroomshoop

Veiligheidsregio Twente (VRT) en de gemeente Twenterand treffen samen voorbereidin-gen voor een tijdelijke opvanglocatie van twee weken voor asielzoekers in Vroomshoop. Vanaf woensdag 27 juli tot en met dinsdag 9 augustus zijn er 225 plekken beschikbaar voor crisisnoodopvang in Het Punt. Het gaat om vluchtelingen die in het overvolle aan-meldcentrum in Ter Apel niet direct geholpen kunnen worden. Na twee weken vertrekken de asielzoekers weer en neemt een volgende gemeente het stokje over.

De rijksoverheid is druk bezig met het vinden van een structurele oplossing om het aanmeld-centrum in Ter Apel te ontlasten. Maar voor de korte termijn moet er nu iets gebeuren. Ter Apel is te vol en mensen brengen de nacht steeds vaker door op stoelen en in tenten. Dat is inhumaan en onacceptabel. Daarom hebben alle 25 veiligheidsregio’s in Nederland de opdracht gekregen om crisisopvangplekken te regelen. In overleg met de 14 Twentse gemeenten is Twenterand bereid om de locatie in Vroomhoop te openen voor de asielzoekers voor deze korte periode.

Gastvrije gemeente

In de twee weken waarin de asielzoekers worden opgevangen, is Het Punt gesloten voor pu-bliek. “In die vakantieperiode stonden daar toch al geen activiteiten gepland”, legt burgemeester Hans Broekhuizen uit. “Dit is voor onze gemeente dan ook een geschikte locatie én een ge-schikte periode om dit te kunnen doen voor twee weken. We zijn een gastvrije gemeente, zeker ook voor mensen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken. Ik weet zeker dat we dat ook zijn voor de vluchtelingen die we in Het Punt onderbrengen.”

Bron: Twenterand.nl

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen