Spoorweg ongeval Zwarteweg bij Beerze

Hulpdiensten zijn opgeroepen voor een spoorweg ongeval op de Zwarteweg in Beerze.

Brommobiel door trein geschept in Beerze, geen treinen tussen Ommen en Mariënberg

Beerze – Het treinverkeer tussen Ommen en Mariënberg ligt voorlopig stil na een aanrijding in Beerze. Op de overweg in de Zwarteweg is door de trein die rond 20:07 vanuit Ommen richting Mariënberg vertrok een brommobiel geschept. Het ging ongeveer anderhalf kilometer voor dat laatstgenoemde station mis. De machinist zette een noodremming in en toeterde, maar een aanrijding bleek niet te voorkomen.

De brommobiel werd geschept, en kwam samen met de trein zo’n 400 meter verderop tot stilstand. Diverse hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter vanuit Groningen, zijn onderweg gegaan. Maar de hulp kwam te laat voor de inzittende van het voertuig. De politie doet onderzoek, onder meer om de identiteit van de inzittende met zekerheid vast te stellen.

De machinist kon zijn passagiers voor de impact waarschuwen, en geen van de mensen in de trein is fysiek gewond geraakt. De reizigers zijn door ProRail uit de trein geholpen met een daarvoor bedoelde trap, en konden vervolgens via een loopplank van de brandweer een naastgelegen sloot oversteken.

Na een stukje lopen door een landbouw akker konden zij via een zandpad naar de Zwarteweg. Het merendeel heeft vanaf daar de reis voortgezet met een vervangende bus. Een handvol mensen werd hier door naasten opgehaald. De incidentenbestrijders van ProRail zijn druk aan het werk om de ravage op te ruimen, en het treinverkeer te herstellen.

Het is nog niet bekend wanneer het treinverkeer weer kan worden opgestart, maar de verwachting is dat de dienstregeling van woensdag 18 mei niet meer zal rijden tussen Ommen en Mariënberg. Tussen die stations heeft vervoerder Arriva als vervangend vervoer bussen ingezet.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen