Veel rook bij grote brand in bedrijfsverzamelpand Vroomshoop

VROOMSHOOP – De brandweer is vanmorgen uitgerukt voor een industriebrand aan de Aziëlaan in Vroomshoop.

Er bleek een flinke brand te woeden in een verzamelpand. De brandweer heeft al snel opgeschaald naar grote brand. De is ontstaan in de hal van firma Schuifdeur Totaal. Hier ligt veel verpakkingsmateriaal opgeslagen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Drie van de twaalf panden in dit verzamelpand zouden in brand staan.

De brandweer doet er alles aan om overslag te voorkomen. Dit doet de brandweer door overdruk te creëren in de naast gelegen panden.

Bij de brand komt veel rook vrij. De rook trekt over de naastgelegen woonwijk. De brandweer adviseert hen de ramen en deuren te sluiten.
Om goed bij de brand te komen worden er gaten in het dak gemaakt. Ook vliegt de drone van de brandweer boven het pand. Dit om goed zicht te krijgen hoe de brand zich omvangt. ‘De eenheden blussen op basis hiervan de brand binnen in het pand.” De brandweer blust daarnaast via een ladderwagen van boven.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. Uit de eerste controles die zijn uitgevoerd door waterschap blijkt dat er geen giftige stoffen in het oppervlaktewater zijn terechtgekomen.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen