Burgemeester feliciteert 60-jarig huwelijkspaar Lukas

Gerrit en Dicky Lukas stapten op vrijdag 27 april 1962 in Den Ham in het huwelijksbootje. Burgemeester Hans Broekhuizen ging zestig jaar later bij dit diamanten bruidspaar op bezoek. Uiteraard met een presentje en de welgemeende felicitaties van het gemeentebestuur.

Gerrit (80), ook wel Gait genoemd, werd geboren aan de Kooiweg in Den Ham. De wieg van Dicky (77) stond even verderop, aan de Tonnendijk in Vroomshoop. Beide komen uit een groot gezin. Gerrit is de oudste uit een gezin van negen en Dicky is de jongste telg uit een gezin van dertien. De twee hebben elkaar in de jaren zestig ontmoet aan de Hammerstraat. De vonk sloeg over en het stel kreeg na de eerste ontmoeting al snel verkering. Twee jaar later trouwden Gerrit en Dicky in het gemeentehuis van Den Ham.

Drukke baan

Gerrit werkte na de lagere school een aantal jaren als melkboer. Na verloop van tijd ging Gerrit als smeerjongen (belast met het smeren van machinedelen, red.) aan het werk. Dat beviel hem goed, maar hij zocht toch iets meer uitdaging. Op zijn vijftiende kwam hij op de kraan terecht. Hij was betrokken bij diverse ruilverkavelingen in de regio, waaronder die in Vriezenveen. Door zijn drukke baan was Gerrit veel van huis. Hij werkte de laatste jaren voor Roelofs uit Den Ham. Op zijn 59ste is Gerrit met de VUT gegaan.

Druk gezin

Echtgenote Dicky was jarenlang werkzaam op de zogeheten knoopafdeling bij textielbedrijf Jansen en Tilanus in Vroomshoop. Toen de kinderen werden geboren, stopte ze met werken en werd fulltime moeder en huisvrouw. Een drukke tijd, want er werden vier kinderen geboren. Hier kwamen in de afgelopen jaren nog eens elf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen bij. Die komen regelmatig op bezoek, waar Gerrit en Dicky erg van genieten. Ook het onderhoud van de tuin neemt de nodige tijd in beslag. Dicky mag graag puzzelen in de vrije uurtjes.

Het geheim

Het geheim voor een goed huwelijk? “Wij hebben geen geheim”, lacht de bruidegom. “Je moet het samen doen, in goede en in slechte tijden. We zijn dankbaar dat we ons diamanten huwelijk in goede gezondheid samen mogen vieren. Samen gaan we voor de 65 jaar.” Gelukkig kon het geplande feest doorgaan. Afgelopen zaterdagmiddag is het 60-jarig jubileum met familie, vrienden en buren gevierd bij de Zandstuve in Den Ham.

Bron; Gemeente Twenterand

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen