Bodemonderzoek Twenterandse speeltuintjes en plantsoenen

Inwoners moeten veilig kunnen leven en daarom moet hun leefomgeving schoon en veilig zijn. De gemeente wil zeker weten dat er op plekken waar kinderen spelen géén asbest in de bodem zit. Daarom laat Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS) verkennend bodemonderzoek uitvoeren in negen speeltuintjes en plantsoenen in Westerhaar-Vriezenveensewijk en Den Ham. Dat gebeurt tussen 2 en 13  mei.

Op basis van dossieronderzoek verwacht Projectbureau BAS dat er géén asbest in de bodem zit, maar de gemeente wil dat natuurlijk zeker weten. Daarom is een verkennend bodemonderzoek nodig, uitgevoerd door gecertificeerde onderzoeksbureaus. Zij boren gaten en graven sleuven op verschillende plekken in de speeltuintjes en planstoenen. Zo kan het onderzoeksbureau bepalen of er asbest in de grond zit en hoeveel. Als er iets gevonden wordt, dan worden omwonenden ingelicht en wordt het netjes opgeruimd.

Meer informatie

Meer informatie over Projectbureau BAS vindt u op www.bodemasbestsanering.nl. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Projectbureau BAS, bel dan (0547) 85 85 85 of mail bas@hofvantwente.nl.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen