Kwartet Twenteranders deelt mee in lintjesregen

Vier inwoners van Twenterand deelden dinsdagochtend 26 april mee in de landelijke lintjesregen. Die eer viel ten deel aan de heren Bé Lensen uit Westerhaar-Vriezenveensewijk, Luuk Plaggenmars uit Den Ham en aan Leo Koppelman en Bertus Akse uit Vriezenveen. Zij werden door burgemeester Hans Broekhuizen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bé Lensen

Zorgzaam, sociaal en bijzonder actief. Zo typeert zijn omgeving Bé Lensen (70) uit Westerhaar-Vriezenveensewijk. Hij was jarenlang mantelzorger voor zijn moeder, is een onmisbare vrijwilliger voor de Stichting Maaltijd Verzorging en is binnen de Hervormde Gemeente van Westerhaar al ruim 45 jaar actief als vrijwilliger. Als jeugdouderling, als begeleider van de jeugdclubs, organisator van het jaarlijkse weekendkamp en regelneef voor alles rondom de zondagschool. Hij was zeer actief binnen de diaconie, was de laatste 12 jaar scriba van de kerkenraad en als secretaris het eerste aanspreekpunt.

Luuk Plaggenmars

Hammenaar Luuk Plaggenmars (71) zet al bijna veertig jaar zijn beste beentje voor bij de vrijwillige politie. Voor het politieteam in Twenterand heeft hij zich in die tijd zeer verdienstelijk gemaakt. Zo maakt hij, samen met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente, kinderen in de groepen 7 en 8 bewust op het gebied van verkeersveiligheid. Ook is Plaggenmars in allerlei functies actief binnen de Gereformeerde Kerk van Den Ham. Als systeembeheerder, manusje-van-alles en hulpkoster. Meer dan 15 jaar was hij bovendien penningmeester van De Twentse Hooilanden.

Leo Koppelman

Bijna de helft van zijn leven is Vriezenvener Leo Koppelman (67) al vrijwilliger. Sinds 1988 is hij secretaris van de Vriezenveense Jagersvereniging. Hij werd een van de kartrekkers voor diverse natuurbeheerverenigingen en natuurorganisaties en in 1992 richtte hij de vereniging Wildbeheereenheid Vriezenveen en omstreken op. Vanaf 2018 fungeerde Koppelman als vrijwillig valwildcoördinator van de Regio Twente. Sinds 1996 heeft hij zich in diverse functies belangeloos ingezet voor medemensen die in de problemen waren geraakt. Hij gaf bijvoorbeeld leiding aan het kerkelijk werk voor de Hersteld Hervormde Gemeente in Vriezenveen.

Bertus Akse

Het absolute boegbeeld van Stichting Manna is Vriezenvener Bertus Akse (69). Sinds 1978 is Akse een zeer actief, sociaal en betrokken vrijwilliger in Twenterand. Hij is actief binnen het CDA Twenterand, waar hij onder meer jonge raadsleden adviseert. In 2006 nam hij het initiatief om het Diaconaal Platform Twenterand op te richten. Vanuit dit platform richtte hij in 2008 de Stichting Manna op, bestaande uit onder meer een voedsel- en kledingbank. Als voorzitter van de Stichting Manna was hij erg belangrijk bij het realiseren van permanente huisvesting in de voormalige basisschool De Linde in Vroomshoop.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen