[UPDATE] Brandweer Twenterand assisteert bij grote natuurbrand bij Holten

HOLTEN – Op de Sallandse Heuvelrug, op de Holterberg, woedt een grote natuurbrand. De brandweer roept wandelaars die nog in het gebied zijn op snel weg te gaan en een veilige plek op te zoeken. Door de harde wind kan de brand zich snel verspreiden.

Er staat een flink stuk heide in brand, een gebied van ongeveer 500 bij 250 meter. De brand woedt onder meer in de omgeving van de Holterbergweg. Die toeristenweg is door de brandweer afgesloten. Mensen worden opgeroepen weg te blijven en zo hulpdiensten de ruimte te geven. Het publiek dat toch is komen kijken, wordt gevraagd te vertrekken. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er geen slachtoffers.

Extra eenheden

Het vuur is echter nog niet onder controle. Er worden extra eenheden opgeroepen om te komen assisteren bij de bluswerkzaamheden. Er is niet veel vuur, maar omdat het gaat om heide dat in brand staat kan het vuur onder de grond doorbranden.
De rook is tot in Vroomshoop te zien. De brandweer heeft flink opgeschaald om het vuur te kunnen bestrijden. De brandweerkorpsen van Holten, Rijssen, Markelo, Nijverdal en Hellendoorn zijn ter plaatse. Het gaat om zeker twaalf brandweervoertuigen, meldt een woordvoerster van de brandweer.

Handcrew ingezet

De brandweer heeft de Handcrew Overijssel ingezet. Dit is een gespecialiseerd team in natuurbrandbestrijding. De Handcrew komt onder andere daar waar de voertuigen niet kunnen komen.

In Overijssel geldt fase 2 als het gaat om het uitbreidingsgevaar van natuurbranden. Vroeger was dat code oranje of code rood.

De brand heeft zich intussen uitgebreid naar de Oude Deventerweg die loopt van Haarle richting Nijverdal. Ook daar wordt brandweer naartoe gestuurd.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen