Gevluchte Noord-Afrikaanse studenten uit Kiev in Westerhaar

In Westerhaar-Vriezenveensewijk worden op verschillende plekken 108 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Dankzij de inzet van inwoners en ondernemers voelen de vluchtelingen zich hier van harte welkom. Nu blijkt dat in Westerhaar óók een plek nodig is voor vijf internationale jonge studenten uit Kiev. Ook zij moesten vluchten voor het oorlogsgeweld. Burgemeester Broekhuizen hoopt dat hen in Westerhaar ook een warm welkom wacht.

Onder meer in de woningen van Mijande aan de Veenstraat, Bremstraat en Oranjestraat in Westerhaar worden vluchtelingen opgevangen. Dikwijls gaat het om gezinnen, waarvan meestal de vader is achtergebleven in Oekraïne. Maar in een enkel geval gaat het ook om een andere groep. Want in het oorlogsgebied leven niet alleen autochtone Oekraïners, maar wonen ook mensen met een andere etnische achtergrond.

Jonge studenten

Een voorbeeld van zo’n groep zijn de buitenlandse studenten die tot het begin van de oorlog in Kiev studeerden. Omdat het onderwijs in Oekraïne internationaal hoog aangeschreven staat, kozen veel studenten van over de hele wereld voor een studie in de hoofdstad Kiev. Een vijftal jonge Noord-Afrikaanse internationale studenten moest ook vluchten voor het Russische oorlogsgeweld. De vijf jongens wonen nu ook tijdelijk in Westerhaar, net als de andere vluchtelingen.

Bron: Gemeente Twenterand

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen