Start onderwijs voor Oekraïense basisschoolleerlingen in Westerhaar

WESTERHAAR – Vanaf vandaag kunnen de kinderen van vluchtelingen in Westerhaar deelnemen aan het onderwijs in Westerhaar. Dankzij een mooie samenwerking tussen de gemeente, CBS De Fontein (locatie Hoofdweg en Oranjestraat), OBS De Blokstoeke en kinderopvang Humankind kunnen deze kinderen vanaf vandaag terecht in de brede school in Westerhaar.

De Fontein heeft daarvoor een lokaal beschikbaar gesteld. Ook zijn er mensen aanwezig die Russisch spreken, zodat de kinderen les kunnen krijgen en opgevangen worden. Deze mensen hebben ook nauw contact met de ouders van de kinderen. Vanuit deze klas wordt bekeken of de leerlingen kunnen “doorstromen” naar regulier onderwijs, speciaal (basis)onderwijs, voortgezet onderwijs en/of nieuwkomersonderwijs. Uiteraard is er ook aandacht voor de allerkleinsten in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. In samenwerking met kinderopvanginstellingen De Giraffe en Humankind in Westerhaar, worden ook deze kinderen de komende periode opgevangen. We zijn er trots op dat het is gelukt om vanaf vandaag het onderwijs te verzorgen met elkaar.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen