Maakt uw bedrijf al gebruik van SOS Toegang?

SOS TOEGANG -Hét systeem om hulpdiensten toegang tot uw terrein te verschaffen. Steeds meer ondernemers sluiten aan op SOS Toegang. Uw bedrijf ook?

SOS Toegang is het systeem waarmee hulpdiensten toegang krijgen tot bedrijventerreinen, vakantieparken, campings en overheidsterreinen. Als u zich aansluit bij SOS Toegang worden de toegangspoorten, slagbomen of verzinkbare palen van uw terrein via een beveiligde zender vanuit het voertuig van de hulpdiensten bediend. Hulpdiensten hoeven niet meer voor een slagboom of hekwerk te wachten. Dat scheelt kostbare tijd.

Waarom SOS Toegang?

Misschien realiseert u zich niet dat dichte slagbomen geregeld een barrière vormen om patiënten snel te bereiken. Snelle bereikbaarheid kan soms het verschil maken tussen leven en dood. Doe daarom mee aan het landelijke initiatief SOS Toegang dat een oplossing biedt voor verminderde bereikbaarheid van patiënten op afgesloten terreinen.

Het systeem

In de schakelkast van een elektrische toegang wordt een ontvanger ingebouwd waardoor de slagboom of hek vanuit de ambulance kan worden geopend. Door dit systeem geeft u ambulances makkelijker toegang tot uw terrein.

De toepasbaarheid

In principe kan elke afsluiting die elektrisch bediend wordt aangesloten worden op SOS Toegang. Of het nu een slagboom, hek of verzinkbare paal is maakt daarbij niet uit.

De deelnemers

Momenteel zijn er al vele gebruikers aangesloten op het systeem. Voorbeelden zijn ; campings, bungalowparken, flatgebouwen met slagboom voor parkeerplaats, bedrijven met elektrische hekken, instellingen met slagbomen, gemeentelijke verzinkbare palen of slagbomen.

De Stichting SOS Toegang

De stichting coördineert de uitrol van SOS Toegang in Nederland. AZN, de koepelorganisatie van ambulance organisaties ondersteunt de doelstellingen de Stichting van harte. Het draagt mede zorg voor een goede verbinding tussen SOS Toegang, de ambulancesector en de andere hulpverleningsdiensten.

Voor de deelnemende hulpdiensten is de stichting het aanspreekpunt. Het algemene doel van de stichting is het bevorderen van snelle dienstverlening aan slachtoffers met acute gezondheidsproblemen, die zich bevinden op terreinen die moeilijk of niet toegankelijk zijn voor hulpdiensten.

Ga voor meer informatie naar https://www.sostoegang.nl/

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen