Nk Tegelwippen? Twenterand doet ook mee!

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2022 vindt weer het NK Tegelwippen plaats. Ook de gemeente Twenterand doet hieraan mee. Het NK Tegelwippen is een landelijke wedstrijd waarbij het erom gaat zoveel mogelijk tegels te verruilen voor groen, zoals bloemen, planten en bomen. Wethouder Roel Koster hierover: “Het NK Tegelwippen past bij de plannen van de gemeente om Twenterand klimaatbestendig te maken. Dat is belangrijk met name door de veranderingen van het klimaat, zoals de toename van neerslag en de effecten van de verwachte stijging van temperatuur.

Extra spannend!

Veel gemeenten in Nederland strijden mee om de titel Nederlands Kampioen Tegelwippen. De gemeente met de meeste gewipte tegels per duizend inwoners (TPI) heeft gewonnen en wint de gouden tegel. In Twente is het NK Tegelwippen extra spannend, want de deelnemende Twentse gemeenten strijden tegen elkaar in een aparte poule. Welke gemeente wipt de meeste tegels?

Doe ook mee!

Meedoen aan het NK Tegelwippen is makkelijk en helemaal gratis. De tegels mogen gratis bij de milieustraat in Vroomshoop afgeleverd worden. Deelnemers kunnen hiervoor vanaf 21 maart een voucher downloaden via onze website www.twenterand.nl/klimaat .

Wie meer wil weten over het NK Tegelwippen, alle spelregels zijn terug te lezen op de website https://nk-tegelwippen.nl

Bron: Gemeente Twenterand

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen