Inloopavond opvang Oekraïne

In Oekraïne woedt een vreselijke oorlog. Rusland is Oekraïne binnengevallen en miljoenen inwoners zijn gevlucht. Zij zoeken een veilige plek. Voor zichzelf en voor hun kinderen. Andere Europese landen doen hun best die vluchtelingen zo’n veilige plek te bieden. Ook Nederland wil dat. De gemeente Twenterand heeft Mijande Wonen gevraagd naar de mogelijkheden in onze gemeente. In Twenterand zijn er twee plekken gevonden waar dat op korte termijn kan.

Twee plekken

Eén van die plekken is het appartementengebouw aan de Bremstraat in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Tot 1 januari 2023 gaat MijandeWonen hier 9 appartementen geschikt maken als tijdelijke opvangplek voor 9 Oekraïense gezinnen. Ook op een andere plek in Westerhaarkomen vluchtelingen. Mijande Wonen gaat 15 woningen in De Oale Bouw klaar maken als voorlopige opvangplek voor 15 gezinnen.

Inloopavond

Voor de buurt organiseert de gemeente samen met Mijande wonen een inloopavond. Die vindt plaats op dinsdagavond 15 maart tussen 19.00 en 21.00 uur in Kulturhus De Klaampe in Westerhaar. Wie interesse heeft kan gewoon langskomen, aanmelden is niet nodig. Tijdens de inloopavond kunt u uw vragen stellen aan de gemeente Twenterand en Mijande Wonen. Maar u kunt ook laten weten dat u zich zorgen maakt en waarover.

Bron: Gemeente Twenterand

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen