Opening hekwerk Veenschap

Sinds 2009 werken vrijwilligers van vereniging Het Veenschap aan de natuur. Ze kappen bomen, onderhouden de heide en houden de begroeiing bij. Een kudde van inmiddels 100 Drentse heideschapen helpt daarbij. Het onderhouden van die kudde gebeurt óók door vrijwilligers. Vooral het verplaatsen van de hekken kost veel tijd. Dankzij subsidies, giften en acties kon er een nieuw hek worden gerealiseerd. Voorzitter Hans Fokke en wethouder Martha van Abbema openden het hek afgelopen donderdag.

Zo maar een doordeweekse donderdagmiddag aan de rand van de Engbertsdijksvenen, aan het Hazepad. Een prachtige rustplek voor fietsers en wandelaars, maar vandaag staan hier tientallen vrijwilligers van Het Veenschap voor een feestelijk moment. Vandaag wordt het nieuwe hek geopend dat Dekker uit Vriezenveen vervaardigde. Dankzij dit handige hek is het beheren van de schaapskudde, waar de vrijwilligers met elkaar zoveel tijd insteken, voortaan een stukje minder arbeidsintensief.

Trots op de vrijwilligers

De prille voorjaarszon geeft het openingsmoment nog wat extra glans, als de vrijwilligers luisteren naar de woorden van voorzitter Hans Fokke. “Ik ben ontzettend trots op de inzet van jullie. Van al die vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Dank ook aan de gemeente voor de hulp en het meedenken. De buitendienst heeft regelmatig overleg met de vereniging over het onderhoud. Hier wordt een ontzettend mooi stuk natuur langzamerhand weer in ere hersteld en daar ben ik trots op. Dit hek helpt hier enorm bij.”

Samen gerealiseerd

Wethouder Martha van Abbema is namens de gemeente Twenterand bij de ingebruikname van het nieuwe hek. “Deze plek is een van de pareltjes van onze gemeente, waar we heel zuinig op moeten zijn”, zegt de wethouder. “Dankzij de mooie wandelpaden rondom de heide en de schaapskooi kunnen mensen hier écht genieten van de natuur. Mooi dat dit hek door verschillende partijen samen is gerealiseerd. Twenterand is trots op de vele vrijwilligers die hier zulk geweldig werk leveren.”

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen