Oorlog in Oekraïne of niet, Nederland test maandag luchtalarm

NEDERLAND – De maandelijkse test van het luchtalarm gaat maandag als vanouds door. Dat heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) besloten. De oorlog in Oekraïne is geen reden om daarvan af te zien.

Wel lanceert de overheid een korte campagne om te proberen te voorkomen dat Nederlanders zullen schrikken. Vanaf vrijdag worden mensen geïnformeerd dat de sirenes gaan loeien, maar dat dit niets te maken heeft met de huidige situatie in Oost-Europa. Ben jij in contact met vluchtelingen uit Oekraïne? Geef dit dan ruim van te voren bij ze aan om paniek te voorkomen!

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden de sirenes getest. Dat doen gemeentes om na te gaan of de apparatuur goed werkt en om er zeker van te zijn dat iedereen het alarm herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het eerstvolgende testmoment is maandag 7 maart.
ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen